Slipp AS

Båtplasser - Slippsetting
Vinteropplag - Boblehavn
PADDA: Tlf. 22 29 56 00
email: soerfonden@padda.no
Historien om Padda


Innhold

-Hovedside
--Nyheter
-Slipp
-Vinteropplag og vinterhavn
-Båtplasser

Åpningstider høsten 2020

Pga Corona krisen blir det redusert åpningstid (ingen lørdager).
Vi følger helserådets anbefalinger med avstand, og tar inn 1 kunde av gangen i butikken.
Ellers er vi behjelpelige med bestilling av varer, som vi kan avtale for utlevering, om ikke åpningstiden passer.

September og oktober
Mandag til torsdag 08:00 -16:00
Fredag 08:00 - 15:00


Om Padda

Beliggende på Padda (3D), Bekkelaget i Oslo.

Dalheimv 10
0198 OSLO

Telefon slipp: 22 29 56 00
Email opplag og båtplasser: soerfonden@padda.noPersonvern: www.padda.no bruker kun tekniske informasjonskapsler, foretar ingen sporing av brukerens bevegelser på nettet og lagrer ingen informasjon om brukeren. Sørfonden Slipp AS administrerer medlemsregistret til Padda Båtforening (PBF), informasjon om medlemmer deles ikke med andre enn PBF. 


Vinteropplag og vinterhavn 2020-2021

Vi har 220 vinteropplagsplasser på land. Bestillingsliste for vinteropplag er sendt ut til eksisterende kunder medio august. Ta kontakt dersom epost ikke er mottat, sjekk også søppelpost-mappe.

For nye kunder, ta kontakt for bestilling på epost.

Oppsetting av båter i opplag skjer i oktober (dato følger). Store båter i opplag bør tas opp så tidlig som mulig i oktober. 

Vinterhavnsperioden varer fra 16. oktober til 10. april. Vi har ingen ledige sommerplasser, så det er ingen mulighet for at båter kan bli liggende etter 10. april.

Alle båter i opplag skal være på vannet til første fredag i juni hvert år. 

Vi kan tilby ALL NØDVENDIG VINTERKONSERVERINGSREKVISITA TIL GODE PRISER! 
  • Vi har nå et godt utvalg av olje/brennstoffiltre og motorolje for påhengsmotorer og innenbordsmotorer.
  • Frostveske blå-grønn-rød-naturell og Peak Lifetime.
  • Vi lagerfører 220 gr. armerte presenninger.
  • All nødvendig vinterkonserverings-rekvisita. 
Alt dette til rimelige priser. 


Vinteropplag

Vi tar båter i opplag inntil ca. 29-30 fot avhengig av båttype. Max. løft 5 tonn. Kontakt oss for pris for din båt. 

Båtopptaket foregår på hverdager i oktober.

Ved opplag er høytrykkspyling påkrevd utført av oss og inkludert i pris. Opplaget inkluderer leie av underlag/støtter, søppelavgift etc. Eventuelt uforutsett merarbeid utover normalt vil bli belastet iflg. medgått tid.

Seilbåt

Om du har sommerplass i området "Paddehavet" eller hos oss, så er det ingen tilleggsomkostninger for slep i forbindelse med nedrigging/opplag. MEN HUSK: ALLE MÅ SELV HA TATT AV SEIL OG BOM FØR VI TAR HÅND OM RIGGEN! Dere som kommer andre steder fra og seiler båten hit i forbindelse med opplag, kan legge båten på ledig plass ved E- eller D-brygge der "båsen" er tom for fortøyningstau. HUSK IMIDLERTID Å GI OSS BESKJED OM HVILKET PLASSNR. DU HAR LAGT FRA DEG BÅTEN PÅ.

Motorbåt

Vi ønsker primært at kunden selv kommer med båten til vår brygge ved opplaget. Kommer du om morgenen og ønsker båten opp samme dag, må du ha gitt oss beskjed dagen før. (Vi må få oversikt over hvor mange båter som ønsker å bli tatt opp hver dag.) Får du klarsignal fra oss, kan du også legge båten ved opplagsbryggen om kvelden, slik at vi kan ta den opp dagen etter.  HUSK AT DU MÅ LEGGE IGJEN NAVN OG TELEFONNR. GODT SYNLIG PÅ BÅTEN. (Værforbehold).

Forsikring

Viktig! Båter, motorer og utstyr er ikke forsikret av oss, og oppbevares for eierens regning og risiko. 

Båten må være forsikret med forsikring som dekker ansvar, brann, tyveri, fører og passasjer.

Båteier er selv ansvarlig for at båten er forsvarlig tildekket gjennom hele vinteren.

Strøm

Det tillates ikke å ha skjøteledninger (220V) tilkoplet fast lading etc. under vinteropplaget på vår opplagstomt. Om du ønsker å la batteri(er) stå ombord kan du topplade batteriene om høsten, når du selv er tilstede, for eksempel når du tekker eller preparerer.

Spyleplattform

Sørfonden Slipp AS tilfredsstiller  miljøkravene til organisasjonen REN MARINA. 

I forbindelse med opplagskran har Slippen spyle-platting med avløp til tank for bruk ved vårt vinteropplag. Den er bygget for å tilfredsstille miljøkrav fra kommunen om å «filtrere» mest mulig av bunnstoffpartikler fra vannet etter høytrykkspyling av bunnen. Dette innebærer også at alle båter som vi tar i opplag må spyles av oss. Pris for båt i opplag fra «vann til vann» inkluderer derfor automatisk høytrykkspyling.

Ren marina

Sørfonden Slipp AS tilfredsstiller miljøkravene til organisasjonen REN MARINA. Vi er en av flere marinaer i vårt distrikt som har status REN MARINA. REN MARINA er et miljøprosjekt som med effektive, enkle og rimelige tiltak reduserer tilsig av miljøgifter til sjø drastisk. Målet er å samle båtfolket, marinaene og myndighetene til en felles miljødugnad.

Konservering og service

Vi har ingen fast service-mekaniker tilknyttet vårt verksted på Padda. Om man ønsker vinterkonservering av motorer, drev og outboard må kunden selv bestille dette direkte hos firmaer på dette felt.

GP Yachting, som har drevet i mange år med vinterkonservering av blant annet Volvo Penta, Mercruiser og Yanmar. Firmaet vil kunne foreta konserveringer både for opplag- og boblehavnskunder. Dette firmaet vil også kunne preparere større påhengsmotorer der hvor motoren sitter på båten under opplaget.

Hekkaggregater som tas av, vil firmaet kunne oppbevare inne på vårt lager. GP Yachting har god erfaring med at batterier holder seg best når de står i båten, men det krever at kunden selv må passe på å få de topp-ladet før vinterkulden setter inn. Batterier kan lades fra uttak på vår opplagsbrygge i.f.m. opptaket eller senere på opplagstomten, mens man selv er til stede.

Kontakt gjerne Martin i GP Yachting på telefon 942 86 818 for tilbud på vinterkonservering etc.

Påhengsmotorer opp til 10hk

Når det gjelder din påhengsmotor opp til 10hk, type hjelpemotor til mindre seilbåt, kan vi tilby følgende: 

Du må selv ordne med preparering, ønsker du å ferskvannskjøre/preparere motoren kan du fritt, i vår åpningstid, benytte vår ferskvannstank med eksosavsug for kjøring av motoren.

Nye kunder

Nye kunder som ønsker opplag må sende forespørsel pr. email eller telefon, slik at de kan motta tilbud på bestillingsskjema tilbake. Tilbudet inkluderer leie av underlag/krybbe, høytrykkspyling av bunn, plassleie og løft fra vann til vann. Vi har bare plasser ute, og tekking er ikke inkludert.

Oppsetting

Båter tas opp i på hverdager i oktober. 

Viktig ved utsetting

Alle trebåteiere forplikter seg til å ha båten klar til sjøsetting før 17. mai. Alle andre båter skal være på vannet 5. juni hvert år.  Etter dette vil du motta sommeropplagsfaktura som utgjør 50% av vinterens opplagsfaktura. Båten kan da stå til 15. august. Etter den dato vil det bli fakturert for nytt vinteropplag.

Vi setter ikke ut båter lørdager, søndager og helligdager.

Vinterhavn

Vinterhavn tilbys fra 16. oktober til 10. april. Leien for dette faktureres og må betales før plassen benyttes. Husk at vi har uteriggere på begge sider for lettere adkomst.   

Ingen garanti for isfri havn i sterke kuldeperioder. Ved langvarig kulde kan bunnvannet bli så kaldt at det er vanskelig å få noe varme-effekt fra "bobletransport" opp fra varmere vann på bunnen. Med mer enn 40 års erfaring har vi likevel aldri sett skader på båten ved vårt anlegg som i perioder har isdannelse helt inntil skroget.

Priser 2020/21

  • Båter opptil 36 fot kr 6000,-
  • Båter fra 37 fot med medlems plass på Padda kr 7000,-
  • Båter fra 37 fot ikke medlem kr 8000,-
Strøm kommer eventuelt i tillegg. Avlest strøm faktureres til våren.

Vinterhavn/boblehavn gjelder i utgangspunktet fra 16. oktober til 10. april. Man kan imidlertid legge inn båten før 16. oktober om plassen er ledig fra sommerperioden, men sjekk alltid med Slippen først. Leien må være betalt på forhånd.

Vinterpreparering

Vi har desverre ved flere anledninger sett at kunder som preparerer motor og wc selv "gjør feil". Dette forårsaker en gang i blant at båten synker eller er i ferd med å ta inn mye vann når den ligger i boblehavn her hos oss. Årsaken er nesten alltid at båteier ikke er aktsomme nok når man løsner slanger/slangeklemmer. Husk derfor å tenke nøye gjennom hva man har løsnet og at alle slanger etc. blir satt riktig tilbake på plass, og slangeklemmer skrudd fast igjen. Husk også å ha en liten varmekilde i motorrommet slik at ikke kjølerør, slanger og inntakskraner kan fryse i stykker.

Båter i vinterhavn må også jevnlig bli holdt under oppsyn gjennom vinterperioden, med hensyn til tekking og fortøyning.

Husk at alle fortøyningstamper skal ha strekkavlastere.

Båtsesongen 2020

Hei, vi ønsker nye og gamle kunder velkommen til ny båtsesong. Pga. Corona må handel i butikken avtales på forhånd, tlf 22 29 56 00 eller på epost soerfonden@padda.no.


Les mer ...

Fortøyning

Hvordan fortøye båten på Padda?

Les mer ...

70 års historikk om vårt firmas dannelse og eksistens på Padda

Min far, Helge Sørfonden, søkte og fikk jobb i 1949 som mekaniker for A/S Yachtslippen ved eier, adv. Odd Pløen, som den gangen også var eier av hele Tistelholmen, populært kalt Padda (pga, øyas form).

Les mer ...

Ventelisten er fulltegnet

Vår venteliste for båtplasser er for tiden fulltegnet.
Vi håper den kan åpnes igjen i løpet av 2022.
Vi har dessverre ingen korttidsplasser til utleie.


Lenker

Her finner du noen nyttige lenker!


Padda på Facebook
Padda båtforening
Været
Finn båtplasser
www.baatplassen.no
www.baat.no

(C) Sørfonden Slipp AS, Dalheimv. 10, 0198 OSLO